Kedves Barátaim Naplóm!

A szartenger közepén ülünk egy gyorsnaszádban ladikban, és hamarosan még az a vacak fűnyírómotor is felmondja a szolgálatot, amivel eddig evickéltünk. Kell egy új, nagyon, de legalább egy pár evező, különben belefulladunk a bűzbe. Jobban teljesít egy rossebet, tőlem tudd meg, és csak rosszabb jön; az államadósság nő, a munkanélküliség nő, a beruházási ráta csökken, a forint zuhan, a bankokat nem lehet tovább adóztatni, ha államosítjuk a közműcégeket, a nyakunkba szakad az is, és ha beérik az a néhány uniós eljárás, ami épp folyamatban van, akkor jó eséllyel keletkezik még néhány száz milliárd mínusz a költségvetésben. Ja, el ne felejtsem, az egészségügy romokban, az oktatási rendszer romokban, a közigazgatás romokban.

Ki fogja állni a cehhet, majd Te? Az unió? Az IMF? A kínaiak? Mit gondolsz, miért kellett még a választások előtt Putyinnal bizniszelnem? Az oroszok, na azok legalább hajlandóak lesznek kisegíteni, a régi, jó viszonyra való tekintettel, cserébe bővítjük nekik a szférát, az érdekest. Tudnom kellett még a kampány előtt, adnak-e majd lóvét, vesznek-e állampapírt, vagy valami, különben kénytelen lettem volna elveszíteni a választásokat. Fogalmam nincs, azt hogyan hajtottam volna végre, ezek az összefogósdiak akkor sem tudnának nyerni, ha tálcán nyújtanám nekik a győzelmet. Valahogy azért csak sikerült volna, aztán a Feri az Attila kap még egy ciklust, 18-ban megmentőkként térhettünk volna vissza, 22-ig aztán elevickélünk megint azzal, hogy „elmúltnégyév“. De így akkor, hogy a ruszkik adnak lóvét, így marad minden a régiben, kormányon könnyebb stadiont építeni, mint ellenzékből.

Minden olyan jól alakult; erre a kretén ukránok elkezdenek itt pattogni, forradalmat csinálnak, elzavarják a despotájukat orosz bábjukat elnöküket, ivánék meg durciból annektálják a Krímet. Tőlem meg elvárja az ellenzék, hogy nyissam ki a számat, foglaljak állást, tiltakozzak, hivatkozzak a budapesti egyezményre, hamár budapesti, és én vagyok Budapesten a miniszterelnök. Tiltakozok én azonnal, amint a Bajnai megígéri, hogy berakja a költségvetésbe azt a pénzmagot a következő 4 évben, amit a Putyin nem fog, ha magamra haragítom. Erre már nem hajlandó, mi? Hát akkor ennyike, ahogy a való-világban mondanák. A kutya ugathat, de a karaván csak akkor tud haladni, ha az orosz medve tejel a tevéknek, hogy kedvenc dakota képzavarommal éljek.

Ez az egyik fele. A másik meg, hogy addig nem tudok nyilatkozni, amíg zajlanak a fókuszcsoportos kutatások. Közhely, de attól vagyok én Magyarország történetének legsikeresebb miniszterelnöke, fényes vezénylő csillagtábornoka, hogy mindig tudom, mit akar hallani a nép, az istenadta nép, és pontosan azt mondom neki. Namármost egy ilyen tudathasadásos, skizofrén, önismereti nehézségekkel küzdő nép esetében, mint a magyar, ez korántsem olyan egyszerű. Egyrészt szeretnek a „forradalmár, szabadságharcos nemzet“ szerepében tetszelegni (lófaszt, aranyapám, a francia, az „forradalmár nemzet“, nem ez); másrészt szeretik ha a király/kormányzó/kádárelvtárs/miniszterelnök kézbentartja a dolgokat és megmondja nekik kerek-perec, mikor mit kell csinálni. Gondolkozni ugyanis nem szeretnek, ahhoz lusták, meg a felelősséget se vállalják semmiért, ahhoz gyengék és szégyellősek. Ezért kell nekik a törzsfőnök, aki megmondja, milyen sastollat tűzzenek a hajukba, és ha már nagyon elegük van, akkor „forradalmár nemzet“ lesznek, utána picsognak, hogy le lettek verve, rájönnek, hogy nekik ez a nagy önállóskodás nem megy, és keresnek másik törzsfőnököt, aki békét és biztonságot hoz nekik, de legalábbis nyugodt álmot. Körbe-körbe, karikába.

Eleddig sikerült egyszemélyben megtestesítenem ennek a skizofrén népnek minden vágyát: én voltam a forradalmár kvintesszenciája, hazazavartam a ruszkikat, az eeemútnyócévet, leráztam az unió, az IMF és a rezsi láncait; közben még azt is előírtam nekik, hogy a kölküknek vallásos nevelésben kell részesülnie. És akkor itt ez az ukrán helyzet, ha kinyitom a számat, könnyen felboríthatom a kényes egyensúlyt. Kit támogassak, a lázadó ellenzéket, vagy a dácsáját stadionnal aranyberakással díszítő törzsfőnököt? A jelenlegi, csak többé-kevésbé törvényes, kesze-kusza ukrán vezetést, vagy az erőt mutató oroszokat? Ha minden jól megy, hamarosan meglesznek a fókuszcsoportos felmérések eredményei, és akkor végre tudni fogom, mit kell mondanom. Ha szerencsém lesz, a nemzetközi helyzet addigra tisztázódik. Persze félreértés ne essék, bármikor megharapom a kezet, ami etet, ha találok másik kezet, és ha a választóim úgy akarják.

 

Szerző: Sigmund.F  2014.03.03. 11:27 103 komment

Címkék: kampány ukrajna oroszország néplélek

A bejegyzés trackback címe:

https://orbannaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr395840979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röhögő 2014.03.03. 19:30:39

@Jock Ewing: Te viszont remekül megtanultál inni talpas pohárból, amíg anyád kint melózott a sarkon, így apád fejte meg magát.

Szakura 2014.03.03. 19:39:44

@röhögő: a magyar diplomácia jobb, ha semilyen helyzetben se csinál semmit.

Bársony és Selyem 2014.03.03. 19:48:56

@Jock Ewing:

"Mégsem vitték semmire az életben.": Ebben azért ne legyén annyira biztos!

18ban is sírás lesz a vége 2014.03.03. 19:50:32

Az amúgy csak nekem tűnt fel, hogy pont az Oscar gála idején szállták meg az oroszok Krímet?

no more serb pls

colonel Tigh 2014.03.03. 19:55:41

Én is pont ezen filóztam vajon mi játszódhat most le Orbán fejében. Valami ilyesmi: Bassza meg Vlagyimir, nem tudtál volna a választásokig várni?

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 20:01:14

Még többmagyarfikázást szeretnék hallani és még több Orbánozást!

Ez segíti a balliberált Összefogást a hatalomra, mint az a 2013-14es kampánymantrákból is látszik!

Köszi poszter, még még még!

mrZ (törölt) 2014.03.03. 20:30:03

tökéletesen mutatja a külpolitikai sikertelenségtől elbátortalanodó orbánt
De ez jó, addig sem csinál bajt.
Majd utólag úgyis megmagyarázza.

Kandabula 2014.03.03. 20:38:04

Egyébként mi a csudát lehetne mondani? A Krímet egy balfasz odaajándékozta Ukrajnának, ami önmagában is bizarr, most meg az egyéb cirkuszok mentén időszerűnek látják, hogy visszakerüljön Oroszországhoz. Szerintem meg fognak egyezni. Ha jól tudom, Ukrajna nem sáfárkodott jól ezzel az értékes területtel. Őszintén szólva nem ismerem Ukrajna történelmét, de úgy tűnik, ott egyéb területi, népességi problémák is vannak. Viszont a nacionalista maffia nagyon erős és erőszakos. Én csendben figyelnék.

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 20:44:00

izé

a nato és EU tag finnek hogy állnak a kérdésben? merthogy ők nálunk 1 hónappak korábbam írtak alá egy ugyanilyen reaktorra. 1 db-ot 6mrd-ért, ráadásul a roszatom 34%-os tulajdonossá is válik az áramszolgáltatóban.

vagy a NATO tag törökök, ahol az erőmű orosz tuljadonban is marad évtizedekre, és 95EUR átvételi árat ajánlottak.

ők már leállították?
ott már van sírás, hogy eladtuk magunkat az oroszoknak?

vagy ezen országokban nincs olyan hazaáruló és idióta réteg, amelyik egy egyszerű üzletet képes ilyen színben feltüntetni/látni?

Sexual Harassment Panda 2014.03.03. 20:46:49

@Blikknépe: jajj mar!
Ne okskodj.Eladtuk magunkat es kesz!:)

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 20:49:13

@Kandabula:
"Őszintén szólva nem ismerem Ukrajna történelmét,"

elég ha annyit tudsz, hogy az első keleti-szláv(orosz) állam a kijevi rusz volt. innen ered az orosz elnevezés.

olyan, hogy ukrán soha nem volt, fiktív nép, mint a szlovák kb.

ukrajna mint szó annyit jelent határvidék. vajon minek a határa?

aztán van a kifejezés, hogy összorosz. ebbe a fehéroroszok, ukránok és kisoroszok is beletartoznak.

az ukránok nagy része nem is tud ukránul(klicskó sem). aki tud, az is a szovejtúnió ukránosítási politikájának köszönheti azt. anélkül ma sem 1 ember nem nevezné magát ukránnak.

t.képpen egy orosz népcsoport, amelyet a tatár, török és lengyel-litván dúlások jóidőre elszakítottak a többi orosztól.

az ukránok nagyon szűk nyugati része akar csak EU/NATO tag lenni, a többség teljesen magától értetődőnek tartja, hogy ukrajna és oroszország minimum testvérek.

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 20:51:20

@Sexual Harassment Panda: jaj nekünk.
most majd mit fogunk csinálni a több tízmilliárd eurónyi nyereséggel, amit termelni fog az élete során?

majd felhős, szélmentes időben áramsegélyt nyújtunk a németeknek ingyé :D

Kandabula 2014.03.03. 20:53:18

@Blikknépe: nos, ami Paksot illeti, az valami más. Bűzlik a korrupciótól.
@Sexual Harassment Panda: eladtuk magunkat? Csak semmi többesszám!

Kandabula 2014.03.03. 20:57:38

@Blikknépe: köszi. Illett volna tudnom, de eddig nem foglalkoztam a dologgal. (Viszont mintha a lengyeleknél is lett volna valami hasonló kalamajka...) Szóval kívülről nehéz beleszólni.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:01:54

@Blikknépe: Utánaolvastam a cseh védelmi miniszter aki ugat zsidó. Igy már annyira nem legyél meglepve, csak a szája jár.

Pan Modry 2014.03.03. 21:02:03

@Kandabula:
Paks 2 csak veszteseget fog termelni, ahhoz hogy nyereseget termeljen kb 120 euros zsinoraram kellene.

Szerintem inkabb bujj vissza anyad chlamidias pinajaba es ne ide fingjad az agymeneseidet.

Mielott leballibsiznel, oket is ugyanolyan kretennek tartom mint teged.

Szlovakia, csehorszag, lengyelorszag jol teljesit, magyarorszag szarul teljesit!!!

Pan Modry 2014.03.03. 21:02:43

@Pan Modry:
Bocs, ez nem heked ment, hanem blikknepenek!

Pan Modry 2014.03.03. 21:03:38

@Blikknépe:

Paks 2 csak veszteseget fog termelni, ahhoz hogy nyereseget termeljen kb 120 euros zsinoraram kellene.

Szerintem inkabb bujj vissza anyad chlamidias pinajaba es ne ide fingjad az agymeneseidet.

Mielott leballibsiznel, oket is ugyanolyan kretennek tartom mint teged.

Szlovakia, csehorszag, lengyelorszag jol teljesit, magyarorszag szarul teljesit!!!

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 21:03:59

@Kandabula: a lengyelek még mindig abban a hitben élnek, hogy ők nagyhatalom, pedig soha nem voltak azok.

pár éve előálltak azzal az ötlettel, hogy nekik a népességarányukhoz képest több mandátum jár az EU-ban, mert hát a németek miatt vannak most csak 30 millióan.

tetszik nekik, hogy ők lehetnek az ügyeletes USA-seggnyalók, a new europe vezető országa. az USA ezzel meg a románokkal zsarolja a régi európát. ha még a 45 millás ukrajnára is rátehetné a kezét, akkor aztán lenne ott 100millió ember a 3 országban.

ZSírfeka 2014.03.03. 21:04:22

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/atomugy_a_csehek_nem_kernek_tobbet_az_oroszokbol.3.196061.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Mondjuk, ehhez gerinc kellene. Ammeg le lett adva '93-ban... A demokrácia meg nem olyan fontos, mint az Árpiék, Lajosék zsebe, amiből vastagon jut a pártkasszába is...

Pan Modry 2014.03.03. 21:05:06

@Lucky Larry Silverstein:
Cehorszag jol teljesit, Magyarorszag szarul teljesit.

A cseh gazdasag minden mutatojaban sokkal jobb mint a magyar, magasabbak a fizuk, jobb az oktatas es alacsonyabb a munkanelkuliseg.

A magyarok a csehekhez kepest kis csorok!!!

Pan Modry 2014.03.03. 21:06:03

@Blikknépe:l

Lengyelorszag jobban teljesit mint magyarorszag!

Az utobbi 4 evben sokkal nagyobb volt a gazdasagi novekedesuk!

dos passos 2014.03.03. 21:08:13

Nyugaton is változatlan a helyzet.

A németek pl. megint egy volt komcsit, és nem egy jelenlegit tüntettek ki:

www.ger-mania.hu/nemetpolitika/nemeth-miklos-magas-nemet-elismerese-124163.html

Kandabula 2014.03.03. 21:08:19

@Pan Modry: köszönöm kedves hozzászólásodat. Egyébként elolvastad, hogy én miket írtam? És megértetted? Te lenni hülyének?

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:09:32

@Pan Modry: 2013ban Csehországot megelőztük GDP növekedésben, valamint nőtt náluk a GDP arányos államadósság, itt meg nem. Szarul teljesítettek, és becsődölt, lemondott az egész qrmány.

Ennyit a mutatóidról te balfasz csicska.

dos passos 2014.03.03. 21:10:01

Most hallottam, hogy néhány fővárosi költöztetőcéget megvett a Simicska, de rögtön cáfolta, hogy ennek köze volna az új múzeumi negyedhez.

Kandabula 2014.03.03. 21:11:57

@Pan Modry: no még annyit: én a lengyelekkel kapcsolatban a nemzetté válás rögös útjára utaltam. Ha értenéd, te seggfej! Egyébként persze, hogy jobban teljesítenek. Mint mindenki körülöttünk.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:12:04

@ZSírfeka: Gerinc ez jó....:DDDD

Sztropnyiczky cseh védelmi miniszter ÚR zsidó.

Az új ukrán miniszterelnök Jascenuk zsidó.

Kezded kapiskálni?

dos passos 2014.03.03. 21:12:24

Titkos amerikai források szerint az ukránok valójában azért lázadtak fel Janukovics ellen, mert azt tervezte, hogy jövőre 27 % lesz az áfa, és 37 az eva.

Pan Modry 2014.03.03. 21:13:30

@Lucky Larry Silverstein:
Volt egy negyedev amikor jobb volt a gdp novekedes, muhahaha...
Az utobbi 4 evet osszevetve jobb a cseh novekedes, es ott nem loptak manyupot.
A kormany lehet megbukott, ennek ellenere alacsonyabb a munkanelkuliseg es sokkal magasabbak a berek.

Csehorszag jol teljesit, magyarorszag szarul teljesit!!!

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 21:14:23

@Pan Modry: megírta a népszava?

számolni ugye tudsz?

paks 1 termelése: 15m MWh/év
paks 2: 19m MWh/év
törlesztőrészlet: kb 1.1Mrd EUR/év 22 éven át.
2%-os átlagos EUR inflációnál ennek jelenértéke 22Mrd, 1%-osnál 30MRd.

jelenlegi paksi ár: 38EUR/MWh
éves bevétel paksi áron: 722m EUR/év
jelenlegi piaci áron áron: 855m
török garantált áron: 1.8Mrd
hinkley point: 2.2Mrd

jelenlegi paksi áron a 90 éves üzemidő alatt: 65Mrd EUR. 60 év alatt(ha nincs üzemidő hosszabítás) 43.5Mrd

került az egész:22-be.
üzemeltetés kb 3-400m EUR/év. 90 év alatt 30-35Mrd, 60év alatt, 20-24Mrd.

a legpesszimistább forgatükönyv szerint, 38EUR-os áron számolva is 0-10 Mrd EUR nyereség várható.

és akkor még nem számoltunk a 10 éven át meglévő évi 10m MWh felesleg eladásáról sem, ami olyan 5-10Mrd EUR devizabevétel.

Pan Modry 2014.03.03. 21:14:28

@Kandabula:
Elnezest kertem, nem neked szantam a kommentet, hanem blikknepenek.

barli 2014.03.03. 21:14:34

@Blikknépe: olyan sem volt hogy osztrák, most meg van.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:14:48

@Kandabula: A cseh gazdaság minuszban volt tavaly és idén is megelőzzük.

PánModry fáraói a balfasz csíra Böszmesterházy Gordon alatt Mo. erősen leszakadt a csehektől, szlovákoktól ahol most annyi az államadósság mint Mo-n 2002-ben. De legalább emelkedik úgyhogy jól megszopják majd a szláv köcsögök.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:15:22

@Pan Modry: Nem negyedév hanem 2013 te csicska.

Kandabula 2014.03.03. 21:16:02

@Pan Modry: tűnjél el, mielőtt lejáratod a baloldalt! Igazi seggfej! Provokátor!

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 21:16:26

@Pan Modry: vajon miért?

kellett nekik 3500Mrd forintot törleszteni az EU/IMF-nek 4 év alatt a lejáró adósságok mellett?

ezt hagyta itt gyurcsányapád.

1200km autópálya, 5 új metró. 4000db kombínó.

Pan Modry 2014.03.03. 21:17:29

@Lucky Larry Silverstein:
Csak ennyire tellik, tipikus luzer erveles, ilyet a vesztesek szoktak csinalni, pont amilyen te vagy.

Kandabula 2014.03.03. 21:17:56

@barli: micsoda???? Mars vissza az iskolába!

dos passos 2014.03.03. 21:17:56

A Magyar Nemzet szerint (MNO, 2034. március 3.) igazságtalan, hogy az idén az összes történelemből érettségizőt megbuktatták, mert fogalmuk sem volt róla, mi az, hogy zsidó.

Pan Modry 2014.03.03. 21:19:09

@Kandabula:
Szarok a baloldalra, ugyanolyan luzerek voltak mint orbanek most. A baloldali kormanyzas alatt is jobban teljesitett szlovakia, lengyelorszag es csehorszag, es magyarorszag szarul teljesitett.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:19:30

@Pan Modry: Te hülye, egyetlen számot sem böfögtél elég röhejes is lenne.

Kandabula 2014.03.03. 21:19:58

@dos passos: mert mi az? És mi az, hogy palóc?

Pan Modry 2014.03.03. 21:20:57

@Blikknépe:
Kifogas, kifogas, kifogas...

Tipikus luzer duma, szlvakia, lengyelorszag es csehorszag jol teljesit, magyarorszag szarul teljesit, ez a lenyeg.

Ha azt akarod hogy magyarorszag ne legyen a regio luzere, akkor legyel kritikus azzal szemben is akit egyebkent kedvelsz.

ZSírfeka 2014.03.03. 21:21:39

@Lucky Larry Silverstein:
OV meg kohány. Ennek ellenére nem szoktam érvként felhozni a származását.
Ettől függetlenül gerinc kérdése. Annak, aki gerinces. :)

Pan Modry 2014.03.03. 21:22:25

@Lucky Larry Silverstein:
Mert a cseh miniszter lezsidozasaban te olyan sok szamot mutattal???

Minek hozzak szamokat? Hulye vagy ahhoz hogy felfogd. Pont olyan vagy mint a ballib trollok, csak fideszes kiadasban.

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 21:24:03

@Pan Modry: " akit egyebkent kedvelsz."

elég kritikus vagyok magammal szemben.

kaptak kamuleminősítéssel megspékelt politikai-gazdasági nyomságyakorlást ezen országok?

amíg nálunk galamus-csoportok és heller-brigádok hazudhatják tele a nyugati vezetőket és médiát, addig sok jóra nem számíthatunk. hamarosan kihal ez a réteg a koránál fogva, és akkor nem lesznek ilyen jelenségek.

Pan Modry 2014.03.03. 21:24:50

@Blikknépe:
Ha tudnal olvasni, latnad hogy a szocikat is ugyanolyan luzernek tartom mint orbanekat.

A szocik alatt is magyarorszag volt a regio luzer es csoroorszaga, es ez orban alatt semmit sem valtozott, magyarorszag tovabbra is szarul teljesit, es a magyarok a regio csoringerei.

Pan Modry 2014.03.03. 21:27:36

@Blikknépe:
Megint csak kifogas, olyan mint amikor kadar 40 evig epitette a kommunizmust, mahd valamikor, a tavoli jovoben blabla...

Tessek most teljesiteni, mikulas dzurindanak eleg volt 4 ev hogy a meciar i tatarjaras utan a regio elvonalaba tegye szlovakiat.

Orban mit csinalt? Semmit, magywrorszag pont olyan csoro es luzer mint a szocik alatt volt.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:28:15

@Pan Modry: Lezsidóztam? A cseh miniszter egy zsidó.

Tehát te csehezted le, nem tudom milyen alapon.

cs.wikipedia.org/wiki/Martin_Stropnick%C3%BD

Itt van Auschwitz pozitív.

Pan Modry 2014.03.03. 21:30:54

@Lucky Larry Silverstein:
Es szamokat hoztal? Nem...

Attol hogy engem lemagyaroz valami, nem jelenti azt hogy luzer es csoro vagyok.

Tehat amit irtal az nem erv, na esha zsido, mi van akkor?
Megakartal dugni egy zsido csajt ees elhajtott a picsaba, innen a gyulolet veluk szemben?

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:33:30

@Pan Modry: 'Tessek most teljesiteni, mikulas dzurindanak eleg volt 4 ev hogy a meciar i tatarjaras utan a regio elvonalaba tegye szlovakiat.'

Mit hazudozol össze vissza? A falud határát nem hagytad el soha.

Szlovákiában 15% a munkanélküliség, nincs autópálya, nincs eü infrastruktúra, nincs közig infrastruktúra, egy ganaj az egész ország voltál már ott?

Ami jó ott az az 1 kulcsos adó az hogy a rendőrök verik a cigányokat meg hogy mindenki nacionalista állat, olcsó és jó a sör.

Amint látod én a jó és rossz oldalát is látom mert éltem ott, meg csehországban is. Nem vagyok egy olyan kibaszott fotelhuszár mint te.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:35:27

@Pan Modry: 2013Q3 37,223€ 0.2% -1.2%
2013Q2 37,280€ 0.5% -1.5%
2013Q1 37,548€ -1.3% -2.3%

Itt van bazdmeg a cseh gazdasági csoda.

countryeconomy.com/gdp/czech-republic

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.03. 21:36:33

@űrszelvény: Mert szerinted ebben a kérdésben most a baloldal a lényeg? Szakadj már ki ebből a hülyeségből ember.

Pan Modry 2014.03.03. 21:37:45

@Lucky Larry Silverstein:
Menje el borsodba es te is lathatsz no imfrastrukturat. Ne a kelet kassai regiot hassonlitsd mar budapesttel ombre.

A szlovak gdp per capita nagyobb mint a magyar, csokolom, ez a lenyeg, nem pedig a hulye agymeneseid.
Csehorszag meg egy mas liga, felteve ha nem valami ciganyputriba tengedett mindennapjaidat csehorszagban.

Kandabula 2014.03.03. 21:47:17

A csehek egy jól élhető, vidám nép. Szarok a számokra. Az élet minősége szempontjából van azoknál sokkal fontosabb.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:47:21

@Pan Modry: Nem, nem ez a lényeg. A lényeg az hogy az idő nekünk dolgozik, a csehek és szlovákok meg ráálltak a ballib elqrás útjára.

Pan Modry 2014.03.03. 21:53:50

@Lucky Larry Silverstein:
Ezt kb annyira lehet komlyan venni, mint amikor kadarek a nyugat hanyatlasat es a kommunista allamok emelkedeset vizionaltak a nyolcvanas evekben.

Ne a duma kell, hanem a teljesitmeny, a cseh munkanelkuliseg alacsonyabb es a fizetes magasabb mint a magyar, ez a lenyeg, az osszes tobbi csak a vesztesek kifogasa.

Ja, csehorszagban nincsenek ballibek, a sikeres orszagokban a liberalisok inkabb jobboldaliak, csak a luzer orszagokban szokas a liberalizmust a baloldallal tarsitani.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.03. 21:57:51

@Pan Modry: Nekem ne magyarázd már meg bazdmeg Brünnben van üzletem meg Pozsonyban, minden nap lehúzom ezt a retkes tetves bandát.

Mo-n most tényleg nem megy a biznisz, itt most mindenki eladna inkább, ezért itt most venni kell. De magyar vagyok és ennek a retkes országnak drukkolok. És van is remény, látod én is elveszem a pénzüket és a magamévá teszem.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.03. 22:04:41

Ukrán ügyben abszolút érett és felelős a kormány magatartása.

Pan Modry 2014.03.03. 22:15:18

@Lucky Larry Silverstein:
Szoval te lehuzod az uzleti partnereidet nem pedig korrekt win win uzleteket kotsz?
Remelen nem ez az altalanos magyar mentalitas, bar amikor anno mo on eltem nem keves vallalkozo gondolkodott ilyen gusztustalan modn az ugyfeleirol ahogyan ezt te teszed.

Az orszagnak meg nem drukkolni kell, hanem tenni erte, meghozza ugy ha szereted a fideszt akkor nem veded meg a hulyesegeit, hanem kritikusan allsz hozza. Ha egy szoci troll lennel, akkor is ugyanezt javasolnam a szocikkal szemben.

Jenyei 2014.03.03. 22:21:03

Nagyon jó duma, köszi :)

christophe 2014.03.03. 22:43:20

@Blikknépe: dràgàim ez orbàn agymenèse,hogy hàboruzni kell,hogy tàmad az EU,a sok birka erre èlvez,igen vannak irànyelvek azokat tartani kell(egyèbkènt mi f@sztol lenne Unio az unio)Màsrèszt az elmult èvek beruhàzàsait nagyrèszt az Unio fizette,az hogy bovli kategoria M.o matolcsyorbànkosa stb.. faszoknak koszonheto akik ossze-vissza sajàt ès haveri koruknek,hajnali egykor,egyeztetès vita nèlkul alkotnak,majd modositanak torvènyeket,akàr visszamenoleges hatàllyal...

Lacdelo 2014.03.03. 23:11:01

Orbán röhög a sok hülye fideszes bèkemenetesen, míg ô ès bandája lerabolja az országot. Orbán ùgy szàmol, hogy minden èvben amíg ô van hatalmon addig több 100 milliàrdot lehet ellopni az adòfizetôktôl.

Nem zavarja, hogy az orszàg màr a bèka segge alatt van amíg a sok idiòta fideszes nem jön rà, hogy zsàkutcàba menetelnek. Orbàn meg közben megàgyaz a Jobbiknak.

Mocskos nàci Jobbik Magyarorszàg rombolásán ügyködik.

Ha Vonàt megválasztják miniszterelnöknek Vona kilèpteti Mo.-t az EU-bòl, vagy kirùgnak minket, mert az EU-nak már Orbán is kínos. Nyugati tôke kivonul, EU-s pènzek kiesnek, nincs fejlesztès, 30%+ munkanèlkülisèg.

Vona teljesen elszigeteli Magyarországot. Normális országokban a nàcikat kergetik, làsd Vonàt Angliában.

Ki fog üzletelni nàci Vonával Merkel, Obama, Cameron?

Mindenki aki a Jobbikra szavaz az hazaàrulò! Aki Fideszre az ostoba!

RÖVIDLÁTÓ 2014.03.03. 23:16:13

Már alíg várom, hogy kedvenc gázszerelőmmel a makovectornyok alatt az elöttem ülő oligarchák nyakába köphessem a szotyi maghéjat!

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 23:17:30

@christophe: elfáradtam. így csak annyit, hogy orbán vagy nem orbán, hülye vagy.

Blikknépe (törölt) 2014.03.03. 23:20:44

@Lacdelo: "Orbán röhög a sok hülye fideszes bèkemenetesen"

konkrétan amiatt nem volt kijevi forgatókönyv nálunk.

"Nem zavarja, hogy az orszàg màr a bèka segge alatt van amíg a sok idiòta fideszes nem jön rà, hogy zsàkutcàba menetelnek. Orbàn meg közben megàgyaz a Jobbiknak.

Mocskos nàci Jobbik Magyarorszàg rombolásán ügyködik."

beteg is vagy, hülye is vagy.

"Ha Vonàt megválasztják miniszterelnöknek Vona kilèpteti Mo.-t az "

azonnal szobrot kéne neki állítani

de sajna ilyen nem lesz. nincs rá se szabály, se törvény. se itthon, se az EU-ban.
még ügydöntő népszavazás sem lehet róla.
az EU-ból nincs kiút.

Lacdelo 2014.03.03. 23:27:10

Te egy beteg, hülye ember vagy hogy a náci Jobbikot pròbálod vèdeni!

Takarodjál Irànba vagy Oroszországba ès ott òbègass, hogy nem kell neked az EU!

Magyarország beteg ország mert tele vagy ilyen emberekkel mint te!

Lacdelo 2014.03.03. 23:32:17

@Blikknépe:

Mond már nekem hogy mi a Jobbik gazdasàgpolitikai ès tàrsadalmi programja?

Magyarország tönkretètele. Minèl szarabb annál könnyebb a társadalmat radikalizàlni. Annál több a jobbikos 2018-ra a Fidesz annyira lefogja rohasztani az orszàgot, hogy a Jobbik akàr kormányzò tènyezô is lehet.

Kandabula 2014.03.03. 23:41:11

Ez a Fidesz Magyarország egy szomorú történet. Az ország egy maffia kezébe került. Egyszerűen azt tesznek, amit akarnak. Nincs ez így jól, ez nem egészséges. Egyébként leszarják az EU-t, meg az egész külföldet. A bulijuk megvan itthon, mi kéne még?

Lacdelo 2014.03.03. 23:44:27

@Kandabula:

A lènyeg hogy Felcsùti foci felvirágozzon ;)

Lacdelo 2014.03.03. 23:52:18

@Blikknépe:

Te hogy nèzel bele a tükörbe reggelente?

Hülye náci.

Kandabula 2014.03.03. 23:53:10

@Lacdelo: valami ilyesmi. Egyébként a GDP-vel való hókuszpókusz sima szemfényvesztés. De a 2% körüli infláció is. Lehet, hogy a légyszarkeretező automaták ára 50%-al csökkent, de egy kiló paprika 300.-Ft-ról 7-800.-Ft-ra nőtt. Hazugság az egész.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.04. 00:10:21

@Pan Modry: Persze hogy lehúzom őket.

Win-win. Beszarok ezt valami önsegítőben olvastad? Nézd meg a Wall Street Farkasát, ott megmondja a Mettyú Mekkonázsi hogy miről szól ez apa. Winwin, azt én is szeretem ha 2xesen húzok le valakit.

Na szevasz.

christophe 2014.03.04. 00:16:58

@Blikknépe:èn vagyok a hulye,mi?Eu-bol kilèpni?!1èv alatt osszedol a koceràj,de ha orbànvona nyeri meg lèpjetek csak ki,a magadfajta barmoktol egy centet is sajnàlok amit az adombol kaptok...

Lacdelo 2014.03.04. 00:18:26

@Kandabula:

Az infláciò az akkor szokott ilyen alacsony lenni, ha a gazdasàg rosszul teljesít ès a GDP csökken ès a kereslet alacsony ès/vagy a kínàlat magas.

Ha a kereslet visszaesik akkor az infláciò is csökken. A defláciò vagy stagfláciò nagyon káros a gazdaságnak.

A Fidesz idiòta gazdaságpolitikája miatt a gazdaság stagnált ès visszaesett ezèrt volt alacsony az infláciò, mivel az emberek pènze csökkent plusz rezsiharc. A rezsiharcra mèg nagyon rà fogunk faragni.

A szovjetek is elbukták a rezsiharcot 1990-ben. Mi is elfogjuk amikor már Magyarország a tönk szèlèn lesz kb. 5-10 èv a Fidesznek köszönhetôen.

Csak nehogy Magyarország legyen a következô Ukrajna, habàr a Fidesz ès a Jobbik mindent megtesz èrte.

christophe 2014.03.04. 00:20:59

@Lacdelo: Tènyleg csak azt tudom mondani ha fidesz,vagy jobbik nyer, ott kell hagyni azt a szarkupacot,5ève jottem el,èletem legjobb dontèse volt.

orient 2014.03.04. 00:23:59

@Blikknépe: EU nelkul ehenhalna ez az orszag. Nem tudom te mibol elsz de jelenleg a gazdasagunk szinte csak europahoz kotheto. Tudom majd a keleti nepek megveszik a magyar termeket helyettuk? Mit? Amit mar most lehet azt mar igy is veszik az oroszok es keletiek, mast meg mit vennenek? Autogyarak azonnal becsuknanak. Szolgaltatokozpontok azonnal elmennenek innen. Ez azonnal millios nagysagrendu munkanelkuliseget jelentene par honap alatt az egesz orszagban abban a retegben ahol adot fizetnek a legtobben. Ki fog nekem munkat adni? Es ki fog a masik tobb szaz csaladtagomnak, baratomnak akik mind EU hoz kotheto cegeknel vannak elarulnad? Mezogazdasagbol elunk majd mi? Nekem nem lesz munkam ahogy a tobbsegnek sem ezert nem veszunk kajat sem, gorogok, olaszok, spanyolok mezogazdasagi termelese sokszorosa a mienknek es eladjak tobbszoros aron megis hol vannak? Skandinaviaban, nemetorszagban a mezogazdasag 1% kb a gazdasagi teljesitmenyukben es milyen rosszul elnek? En nem tartom a Jobbikot naci vagy radikalis partnak, de az EU ellenessegukkel azonnal csodbe vinnek az orszagot 50% os munkanelkuliseget csinalva rovid idon belul, olyan kivonulas lenne itt amihez kepest 56 kismiska volt, ismetlem nem a radikalizmus miatt. Dolgozo ertelmiseg 90% huzna el innen mielott ehenhalna munka nelkul es maradnanak az oregek, a ciganyok es a magadfajtak akik elhiszik a turulos keleti meset a azsiai testvereinkkel. Bocsanat, de magyarok 1000 eve itt elnek es ezert europai nep a magyar! Kar eroltetni ezt a keleti vonalat csak mert most ott jobbnak latszik a helyzet. Tortenelem nem hazudik. Europa minden valsagot tulelt es mindig is a legjobb eletszinvonalon elt miota vilag a vilag, sulyos hiba es rovidlatosag nyugati hanyatlast vizionalni. Kelettel csak rosszul jottunk ki. Oroszok mindig atvertek, kivosztottak, megoltek a magyart. Tortenelem folyaman oroszokkal nem jottunk ki sosem jol: 1848, 1945, 1956...Nem veletlen mellesleg hogy a kinai es orosz milliardosok is mind kulfoldon koltik a penzuket es ott akarnak elni nyugaton, svajci oraban, nemet autoban a francia rivieran vagy londonban es nem Pekingben vagy moszkvaban Ladaban utazni...ezt kene eszrevenni es nem bevenni sok jobbik maszlagot.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.04. 00:25:38

@Lacdelo: 'A szovjetek is elbukták a rezsiharcot 1990-ben. Mi is elfogjuk'

- ti már elbuktátok ébresztő te kis kommunista csótány geci

'már Magyarország a tönk szèlèn lesz kb.'

- frissítsél már te fasz ezt mondtad az IMF nemkellhitelkor is

Lacdelo 2014.03.04. 00:27:30

@christophe:

A kis zsebnáci Vona seggèt nyalja, de a markát tartja az EU-s pènzekèrt mint Orbán. Az EU-s pènzekbôl lopta hülyère magàt a jobboldal, utànna meg az EU-t szapuljàk.

Èn az EU helyèben màr règen befenyítettem volna a Fideszt a pènzek ideiglenes megvonàsàval. Ok. EU ellenesek vagytok, akkor 0 euro.

1 hèt mùlva meneteltek volna a Birkamenetesek, EU-s zàszlòkat csòkolgatva.

A Fidesz egy gerinctelen banda, làsd Orbán ruszki utálata, majd baràtsága. Ahogy a ruszkik beigèrtèk, hogy a Közgèp lesz a fôbeszállítò egybôl Orbàn eladta Magyarországot.

orient 2014.03.04. 00:28:29

@Lucky Larry Silverstein: es meg te zsidozol? Szegyen hogy buszken vallalod az uzleti elveidet igy. Ezert tart itt az az orszag meg tulmsok van az ilyenbol mint te sajnos es az osszes politikusunk ilyen szinten, mszp, fidesz es meg a jobbik is mert te jobbik szavazokent sem tunsz becsuletesebbnek mint akiket szidsz. Es jona. vona a szebb jovot dumaval, szanalom pont ilyenek vagytok ti is semmi kulonbseg. Wall street farkasa? Ez a mervado mi? Szegyellem magam helyettednis.

christophe 2014.03.04. 00:29:34

@Lacdelo: egyetèrtek Veled,àprilis 6-n kiderul mi kell a magyar nèpnek....

Lucky Larry Silverstein 2014.03.04. 00:32:09

@orient: Te fasz én nem Magyarországon üzletelek mit gondoltál máshol mi van? Te is az iktatóból osztod az észt? Megveszlek kilóra.

orient 2014.03.04. 00:38:25

@Lucky Larry Silverstein: meg is gyoztel. Lehengerlo vagy. Nekem mindegy hol uzletelsz, te szajkaratezol nem en. En csak lerortam hogy szegyelni valo , hogy masok kifosztasat uzletileg ilyen elfogadhatonak tartod. Nagy magyarkent olvastal valaha irodalmat? Mondjuk Jokai megvan. Arany Janos es hasonlok? Ott ilyen jellemet irtak a nagy magyarokra igaz int amit te is irsz. Komolyan sosem ertettem ezt a kettos keresztes zaszloval arpadsavos lobogoval ordibalo zsidozo jobbikot akiknek annyi kozuk a klasszikus magyarsaghoz mint Ficonak. Na halljam johet tobbi karomkodas meg hogy megveszel kilora. Szanalmas vagy.

Lacdelo 2014.03.04. 00:38:47

@Lucky Larry Silverstein:

Màsik agyhalott nàci is megszòlalt. :) Milyen jobboldalikènt az ex KGB-s Putyin faszàt szopni?

Rezsiharcos vagy? Kaptál kitüntetêst Orbántòl?

Öröm nèzni, hogy hogyan vergôdsz. :)

Az IMF hitel olyan rossz volt ès annyira eladòsított minket hogyan tudtuk már visszafizetni?

Hallottàl a 2008-as gazdasàgi vàlsàgròl turulharcos? Majdnem az egèsz EU ès USA is becsôdölt. Tudod hogy hány másik EU-s orszàgot is megmentettek?

Köszönjük az IMF-nek hogy megmentettek a gazdasági csôdtöl a 2 %-os kamatjukkal.

Tudom, hogy te komplett idiòta vagy ès ezt ùgy sem èrted jò ha meg van a 8 àltalànosod.

Lacdelo 2014.03.04. 00:41:58

@orient:

Az ilyen @Lucky Larry Silverstein: fèle nácikkal van tele Magyarország. Ezèrt tartunk a bèka segge alatt. :(

Lucky Larry Silverstein 2014.03.04. 00:43:05

@orient: Hogy mivan? Én nem vagyok egy költői lélek de a költői lelkek abból élnek hogy vetek nekik koncot. Ilyen a világ.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.04. 00:48:15

@Lacdelo: 'Milyen jobboldalikènt az ex KGB-s Putyin faszàt szopni?'

Én ugyan leszarom a cárt, de az erkölcsi joga Ukrajnára hangyányit több mint az atlantiaknak.

'Hallottàl a 2008-as gazdasàgi vàlsàgròl turulharcos? Majdnem az egèsz EU ès USA is becsôdölt. Tudod hogy hány másik EU-s orszàgot is megmentettek?'

Nem tudsz mondani még egyet ahol megduplázták az államadósságot, cserébe nullázták a növekedést már 2007re.

'Köszönjük az IMF-nek hogy megmentettek a gazdasági csôdtöl a 2 %-os kamatjukkal.'

Ezt hazudja az a ballib akinek sikerült 53%-ról 83ra emelni az államadósságot, mert olyan olcsó volt, most meg azon jajong hogy még mindig 80% mert milyen drága hitelre cseréltük LOL..:DDD

orient 2014.03.04. 00:48:42

@Lucky Larry Silverstein: nem erdekel koltoi lelek vagy-e. Csak az erdekelt hogy az ilyen nagy magyarok kozeleben sincsenek a regi nagy magyarokhoz. Se ervben, se tudasban , se intelligenciaban, se toleranciaban, sem jellemben. Csak azt kerdojelezem meg milyen alapon hivjatok nagy nemzetinek magatokat mikor viselkedesben sehol,sem vagytok a peldakepeitekhez. Szerencsere nem vagyok se rad, sem masra szorulva es a koncodra. Elelek a sajat erombol es nem kell itt vagany kodnom es folyamatosan bizonygatnom milyen nagymeno vagyok mint te szerencsere.

Lacdelo 2014.03.04. 00:49:42

@christophe:

Az a gond, ha az ellenzèk nem nyer 2/3-dal, ami kizárt akkor a Fidesz szabotálni fogja ôket ès a Fidesz szara ràjuk fog omlani.

Ha a Fidesz nyer 2014-ben akkor a szar rá fog omlani 2018-ban. Akkor lehet 2/3-a baloldalnak ès lehet èpítkezni.

Sajnos akàrki nyer a Fidesz hatalomvágya miatt Magyarország ràfarag. Az egyetlen kiùt ha a Birkamenetes zombik elkezdenek gondolkodni, arra viszont 0 az esèly.

A következô generáciòban bízhatunk csak de azt már a Fidesz kezdi nevelni az iskolàban, plusz a Jobbik is ràstartolt.

Magyarországot legalább közèptàvon tönkretette a jobboldal. :(

Lacdelo 2014.03.04. 01:01:00

@Lucky Larry Silverstein:

A ballib 1994-ben megörökölt 90%-kot lenyomta 50% alà ha nem tudtad volna. Köszönjük Horn ès Bokros. Inkább Orbàn nekik állítana szobrot.

2004 között az államadòsàg 26%-kal nôtt, ami nem duplázàs. Fidesz az Mszp minden megszorítási kezdemènyezèsèt ellenezte, sôt a birkàikkal mèg ellene is nèpszavaztattak.

A Fidesz lelkesen megszavazta a 100 napos csomagot, sôt mèg 14-dik havi nyugdíjat is ígèrt.

A szocik tovàbbvittèk a Fidesz lakàstàmogatàsi programját, ami 10%-kal megdobta a hiányt.

A Fidesz ùgy olvasztotta be az MNYP-t hogy 3%kal most magasabban àll a hiány mint 2010-ben.

Paksra felvettek a ruszkiktòl kb. 10 % hitelt.

A jobboldal totál eladòsította az országot.

orient 2014.03.04. 01:02:25

@Lacdelo: ezzel csak az a gond, hogy nyomorban mindig lehet vezetni a nepet. Mindig lehet ellenseget talalni mint mas nepek vagy nyugati hanyatlo imperialistak. Magyarnak kulonleges erzeke van, hogy an kell csak rovidtavra gondolkozni, csak jelenlegi erdekeket nezni es ezzel egyutt mindig, ismetlem mindig a rossz oldalra allni a legrosszabbkor. Mar megy az EU ellen hangolas evek ota mikor itt senki sem elne meg EU nelkul, fodrasz es pek sem. Oda is olyan emberek jarnak aki vagy nyugati ceghez kothetoek, vagy olyan magyar ceghez akik nyugati cegnek dolgoznak be, vagy olyan maganemberek az ugyfeleik akik az elso ketto kategoriaba esnek. Ezen kivul vannak a nyugdijasok es kozalkalmazottak akik az elobbiek adojabol elnek. Ebbol kivesszuk az EU es nem marad semmi. Amig nem lesz sajat vilagmarkank tucatjai addig itt nem elunk meg magunkban sehogy. Keleti testveriseg?? Mit venne ami magyar termek vagy szolgaltatas?

Lucky Larry Silverstein 2014.03.04. 02:24:24

@Lacdelo: A ballib 1994-ben megörökölt 90%-kot lenyomta 50% alà ha nem tudtad volna.

hazudsz

2004 között az államadòsàg 26%-kal nôtt, ami nem duplázàs.

hazudsz

A szocik tovàbbvittèk a Fidesz lakàstàmogatàsi programját, ami 10%-kal megdobta a hiányt.

igy van a szocik csinálták a hiányt

A Fidesz ùgy olvasztotta be az MNYP-t hogy 3%kal most magasabban àll a hiány mint 2010-ben.

hazudsz

Paksra felvettek a ruszkiktòl kb. 10 % hitelt.

1 ft-ot sem vettek fel

Hazudsz, hazudsz, hazudsz

christophe 2014.03.04. 10:28:32

@Lucky Larry Silverstein: ''Paksra felvettek a ruszkiktòl kb. 10 % hitelt.

1 ft-ot sem vettek fel''
A 3000milliàrd forintos hitel az micsoda,ha valoban annyirol van szo,ugyanis titkositva van.Biztos az hogy most kell ezt a beruhàzàst elinditani,amikor minden szektor a bèka segge alatt van....
süti beállítások módosítása