Kedves Naplóm!

Megy már a panaszkodás pár napja, mert Fricz Tamás azt merte írni a Nemzetben (és meg merte magyarázni szóban a Gellértben), hogy Nekem, mint államférfiúnak és örökös kétharmados miniszterelnöknek, Magyarország fénylő csillagának, szeretett vezetőjének, sorsa jobbra-fordítójának, többgyermekes családapának, odaadó férjnek és hurkatöltőnek bizony jár az a viszonylagos jólét, amiben élni merészelek.

Szerintem meg a fanyalgók hallgassanak! Először is, Fritz Tamás sose írt vagy mondott ilyet; az úriembert Fricz Tamásnak hívják, „cz”-vel, az összes lelkes publicista, aki arra nem képes, hogy egy név írásmódjának utánanézzen, inkább hallgasson, és csókoljon kezet a minimálbér-emelésért. Jó, tudom, a Pali sem volt valami jó írásban, aztán mégis milyen jól keres, de lássuk be, neki azért voltak egyéb erényei. Ezen az apró problémán túllépve, mégis miért ne járna nekem a jómód? Sőt, ha már itt tartunk, miért ne járna nekem néhány ici-pici stadion, ha már annyira szeretem a focit? Hát van élő (vagy holt) ember Árpád apánk óta, aki többet tett volna a magyarságért, mint én?! Egyébként meg, Árpád apánk, mit adott ő nekünk, egy vacak medencét, ami ugyan szélvédett hely, de piszok nehéz szellőztetni... És én? Leszámoltam a bankokkal, a multikkal, a kommunistákkal, az IMF-fel, Brüsszellel és Moszkvával, leszámoltam a magánnyugdíj-vagyont, egyenesen bele a költségvetésbe, leszámoltam a határon túli magyarokat, bele a választói névjegyzékbe és folyamatosan számolom le a rezsit. Az államadósságot is leszámoltam, pont annyi, mint eddig. Épp most ajándékoztam meg népemet egy vadiúj atomerőművel, az is smafu? És akkor lakjak panelban?

Az erőmű, aminek nem képesek örülni, pedig alkalmi vétel volt, hűségpontokkal akciós, és éppen a választások előtt, a hülyének is megérte. Meg egyébként, helló, egy rohadt atomerőmű, betűzzem? A-T-O-M-E-R-Ő-M-Ű! Aztán picsognak, érted, hogy nem is ajándék, mert nekik kell kifizetni, meg drága lesz, meg nem éri meg, meg miért az oroszoktól, meg miért nem napelem. Azért bazmeg, mert az atom akkor is hasad, ha nem süt a nap. Csendben kérdem, a baloldaltól mit kaptak, IMF-hitelt? Jó, ez mondjuk barom érv, de a nép, az istenadta nép pont bekajálja, mert a gazdasághoz annyit sem értenek, mint a Matolcsy. A szerencsétlenek azért vettek fel IMF-hitelt, mert nem tudtak állampapírt eladni, szóval állampapír-adósság helyett IMF-adósság lett, számszerűleg oly mindegy, kinek tartozunk (jó, a kamat nem mindegy, meg a feltételek); nem baj, a zemberek úgyse értik az ilyen dolgokat, de mi itt egymás közt lehetünk őszinték. Még egy érv, hogy miért én vagyok a miniszterelnök és nem a jóskapista, és miért jóskapista lakik panelban, nem pedig én. Mindettől függetlenül, A-T-O-M-E-R-Ő-M-Ű, akinek nem tetszik, az rakjon propellert a tetőre, nem kötelező áramot venni, vagy világítson gyertyával.

Köztünk maradjon, de az per speciel jogos, hogy a Simicskának lófasz se jár. Az a baj, hogy nincs mit tenni, járulékos veszteség. Mégis mit gondolnak ezek, miből fizetem a kampányt, a CÖF-öt (egyéni támogatások, muhaha), az aktivistákat, a helyi potentátokat, a sleppet és a mindenből sápot húzókat? Direktbe mégse utalhatom a lóvét a Fidesz számlájára, és az Alkotmányba se írhatom bele, hogy nekünk ötször annyi támogatás jár, mint a többi pártnak. Demokrácia van, vagy mi a szösz, bár amíg egy A-T-O-M-E-R-Ő-M-Ű-nek sem tudnak örülni, addig én nem hiszek a demokráciában. Sajnos demokrácia nélkül az Unió nem utalna több lóvét, és egy kutyaólat sem tudnánk építeni, nemhogy fociakadémiát. Tehát marad a demokrácia, meg a centrális erőtér, ami azt jelenti, hogy a pénz középre áramlik, sajnos a Simicskán keresztül, aki közben kiveszi belőle a „jutalékát”. Ismétlem, ha rajtam múlna, egy kanyi vasat se látna, ha van jobb ötleted, hogyan csatornázzam az állami pénzeket a pártba, érdeklődéssel hallgatlak. Nincsen, mi? Gondoltam. Akkor marad a Közgép meg a Lajos, jobb híján. Ja, és A-T-O-M-E-R-Ő-M-Ű!!!

Szerző: Sigmund.F  2014.01.22. 14:19 58 komment

Címkék: kampány mno paks simicska közgép

A bejegyzés trackback címe:

https://orbannaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr1005775086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.23. 08:49:44

Iszonyatosan tetszik ez a blog! Pontosan mutatja az ellenzéki gondolkozásmódot: a valóság nem hasonlít a vágyainkhoz, ezért a fikcióinkkal próbáljuk az embereket befolyásolni.

Orbán így gondolkozik? Nem. Szeretnénk, hogy így gondolkozzon, mert akkor igazunk lenne, hogy ő személyesen a patás ördög? Igen.

Szánalmas, de annyira jó látni az erőlködést! ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.23. 08:51:26

"Köztünk maradjon, de az per speciel jogos, hogy a Simicskának lófasz se jár. Az a baj, hogy nincs mit tenni, járulékos veszteség."

Ez a legjobb, ezen percek óta nevetek. :)

high up! 2014.01.23. 09:05:39

2,5 millió lebutított fidióta épp annyira nem látja, hogy mennyire átkúrta őt a vezére, Tovaris Orbanescu, mint ahogy 2,5 millió lebutított maszop idóta nem látta, hogy kúrta át őket gyúrtcsány.

Ez aztán egy érett nép Európára meg a haladásra!

Hannibal ante portas 2014.01.23. 09:09:13

Szokás mondani, hogy mindenki magából indul ki. Felé. Szóval, kedves Sigmund F, ti ilyenek vagytok, ezért aztán szeretnétek, ha más is ilyen lenne. Kezeltesd kérlek magad, bár Sigmund F. már nem él, de vannak hazánkban is neves követői. Lehetne intézményesen is, ha annak idején az OPNI . t nem zárjátok be és a hozzád hasonlóan megroggyant elméjű embertársaink ellátását, kezelését nem veritek szét. Ahhoz ugyanis kíváló érzéketek van: a romboláshoz. A nagy erőlködéssel vigyázzatok, nehogy úgy járjatok, mint a Lorenz papagája.

ember100 2014.01.23. 09:15:42

@jobbdemokrata:
Helló !
Épp ellenkezőleg semmi erölködés nincs
csak röhögünk kínunkban :)
Fénylő Dicső Csillagod Aki a Fény ( atom ) Felé Vezet TÉNYLEG ilyen :(
Ha egy picit is az emberek jólétéért dolgozna nem venne el 3000 Milliárdot , manyup és nem venne nekem :) A T O M E R Ő M Ű V E T :):):)

felcsutisuttyo 2014.01.23. 09:19:53

A Csuti suttyónak a pofája jár és ezért az jár neki ami a Chausescu kapott....hamarosan!

Don Quixote de la Ferko 2014.01.23. 09:20:01

@high up!:

Tudod, dugóhúzó, vagy rejtővonó. (Nem tudod, ha tudnán, nem írsz ekkora baromságot.

Hogy értsd: nem mindegy, hogy bokáig állsz a szarban Gyurcsány alatt, vagy bokányival van a fejed fölött a szar szintje orbán alatt.

A négy évvel korábbi fizetésedért (akinek még megvan) a felét kapod termékben most, de örülj, hogy visszaadott a köcsög 800 forintot a gázszámlán. Tapsikolj.

Cyric25 2014.01.23. 09:42:34

@jobbdemokrata:
Iszonyatosan tetszik ez a hozzászólás.

Pontosan mutatja hogy a FIDESZ-nek miért nincs semmi félnivalója.

A Viktor kultistáknak akkor sem esne le a tantusz ha a Vezér személyesen menne oda és törölné öket képen egy hólapáttal.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.23. 10:06:37

@jobbdemokrata:

"Szánalmas, de annyira jó látni az erőlködést! ;)"

+1 Mennyire igazad van:

Fricz és a Plakátmagyarázat.

Nyeheheheeeehehee...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.23. 10:10:21

Magyarországnak már évszázadok óta új nevet kellene viselnie: Lopföld

troppaerhümér 2014.01.23. 10:11:58

@jobbdemokrata:
Kedves barátom meséld el kérlek, hogy hol a meredt faszban van a 2,5 milla magánnyugdíj befizetésem? Szerinted, kedves barátom, minden a legnagyobb rendben folyik ebben az országnak nevezett elmegyógyintézetben? Ennyire hülye vagy, vagy csak kened magad reggelente?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.23. 10:12:31

@Cyric25: A hólapát említéséről jut eszembe:

Késleltetett tél

Télmanó, amiben hittél,
Megdőlt, hiszen nincsen itt tél!
Tíz fokos a kánikula,
S izzad anyám mindkét nyula,
Eufrozina és Sára,
S esik a hólapát ára!

Bárcsak már a hó is esne!
Télmanó, most légy szíves ne
Hibázz, sok hó hulljon le, sőt
Küldj rá fagyos-jeges esőt!
Sufnimban vannak az átok
Eladatlan hólapátok!

Télmanó, a hó még ma kell,
Hólapátot hadd adjak el!
Holnap felkopik az állam,
Akkor majd a Magyar Állam
Engem közmunkássá avat,
S ingyér’ lapátolok havat.

„Hahaha! Ha még akkor se lesz hó, amikor már közmunkán tengődsz, majd a kutyagumit fogod ötven ropiért szakmányban lapátolni a nyóckerben a járdáról!” /Sajt Emil, tömbházfelügyelő/

„Csak belekeveri a végére a politikát, csak belekeveri! Emiatt a vége NEM ENG.! A többi része meg a színvonala, illetve annak hiánya miatt szintén NEM ENG.! Holnap küldje be a szüleit és a költői engedélyét! Na, addig is hüccs ki!” /Drabál Dömény, főcenzor/

„Télmanó így, Télmanó úgy?! Nem vagyok a csicskásod! Ne kend rám a nyomorodat, te szerencsétlen!” /Télmanó/

„Ez az! Kapják csak meg a magukét és nyomorogjanak a dolgozó nép színvonalán ezek a vérszívó, a proletariátuson élősködő imperialista, monopolkapitalista nyugatbérenc hólapát készítő kisiparosok!” /Gőz Jenő, betanított OKJ-s vattacukor-hegesztő/

„Minden legyen az, ami! A krumplileves legyen krumplileves, a hideg tél pedig legyen hideg tél, elvtársak!” /Kádár János/

„Mi ez a genny az irodalom testén?! Mi ez a fertelmes kelés?! Nem elég, hogy nincs se tél, se hó, ez a bekadarkázott csehó-tahó mindezt még tizennyolc soron keresztül ragozza is! Ha az én anyámnak lenne két izzadó nyula, az egyiket biztos ráuszítanám a költőre, hogy harapja el a torkát. Anyám szerint, ahogy engem elnéz, mind a kettőt.” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Télen kell-e a hó és egyáltalán kell-e a tél? Ám ha már van tél és esetleg van hó is, akkor azt el kell-e lapátolni? Ha igen, akkor mikor, kinek és hova? Maszekban, vagy közmunkában? Közbeszerzésben megemelt áron elnyerve és tökmagért kiadva, vagy kalákában izomból? Kinek érdeke, hogy ne télen legyen a hó? Tavasszal lesz? Spontán hó lesz, vagy speciális választási hó? Mire lesz elég ennyi hó? He? Nehéz a válaszadás, főleg, ha az embert hólapáttal kergetik a felhergelt közmunkások! Védj meg, Magyar Állam!” /Török Gábor, politikai elemző/

„Ki szólít, hogy mi van MÁ’?!” /Magyar Állam/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2014/01/kesleltetett-tel.html

Jenyei 2014.01.23. 10:14:04

Irigy tetvek vagytok. Kossuth Lajos Reinkarnációja felette van minden ilyen alantas földi érzésnek, a fellegekben jár, ott ahol a helye van, irányt mutatva, atommáglyaként világítva mindannyiunk számára. Vagy szamara.

Állítsuk meg a ......... 2014.01.23. 10:24:01

@Jenyei:
Kossuth reinkarnációja?
Hát az gáz.
Most éppen annak képzeli magát, hááát....
A fogta a pénzt és futott.
Lelépett a forradalom vége felé, mint curva a díványról.

Velünk mi lesz?

s 2014.01.23. 10:29:31

@jobbdemokrata: 305 kibaszott forint a kurva euró, bazdmeg. Ez is ellenzéki gondolkozásmód, te seggfej?

s 2014.01.23. 10:31:59

@high up!: Ez még csak öt millió. A többiekkel mi a fasz van?

politikailagnemkorrekt 2014.01.23. 10:45:30

Ezt az izzadságszagúan "irodalmiaskodó", gyenge stílusban ideröffentett sz@rkupacot! És ezt te viccesnek gondolod? És publikálod is? Na, hát ilyen az, amikor a web2-nek köszönhetően mindenki azt hiszi, írnia kell. Kettes alá, leülhetsz fiam/lányom.

sas70 2014.01.23. 10:51:15

index.hu/gazdasag/2014/01/23/igy_ugorhat_170_milliard_forint_eu-s_penz/
Elkúrtuk? Nem baj! A lényeg, hogy mi építjük a jövőt! Majd beszedjük adóba, ha valamire nem elég a lóvé!

Jenyei 2014.01.23. 11:12:43

@Salemi boszorkány: ne tegyünk oda kérdőjelet, nyomatékosan kérem!!!!
Ha egyszer Széles Gábor annak nevezte, akkor ő AZ.
Velünk az lesz, hogy imádkozzunk, hogy a Vezénylő Tábornok (aka KLR) sokáig mutassa nekünk az utat.

high up! 2014.01.23. 11:12:49

@Don Quixote de la Ferko:

Szia gyúrtcsány idóta. Látom te már annak örülsz, hogy (saját szavaiddal) gyúrtcsány alatt bokáig álltál a szarban.

Na pont rólatok beszélek, 2,5 millónyi gyúrtcsány idiótáról meg a 2,5 millió Orbenescu birkáról, akik szeretik ha szarban állhatnak a vezérért.

Nagyonmarhák!
Túl nehéz nektek a 21. század meg Európa. Oroszország, 15.század, ott talán még versenyképesek lennétek.

high up! 2014.01.23. 11:25:03

@s:

A vicc az, hogy nem is 5 millió, mert ugye vannak jócskán, akik mindkét idiótában hittek és kitartottak a végsőkig velük.
Sőt, vannak akik emellett egykoron még Kádár mellet is uganúgy kitartottak (Kerényi, Bencsik, Matolcsi, Hoffmanrósza stb).
Na ez az igazi mesterhármas!

Ja: 8 millió szavazásra jogosult van, ebből 70% szavaz, tehát az 5,6 millió szavazó.
Az átfedések levonása után marad olyan 4,5 millió színtiszta gyúrtcsány-orbán jobbágy.
Emellé még odatehetünk 100 ezer egyszerü agysejtü lyobbikost.

Tehát kb. 1 millió szavazó van, akik még úgy nagyjából politikailag értelmesek, de legalábbis kritikusak.

Hát ez marha kevés: ez az 1 millió rendre el van nyomva az idióta birkák nemzetrontása és gazdaság bedöntése által.

Egy napon rá kell jönnie ennek a rétegnek, hogy saját pártot kell alapitaniuk önvédelmi célból.
Vagy kivándorolnak, aztán magukra hagyják az idióta birkákat.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.23. 11:30:56

@s: istenem, ez a stílus... :( Na, mindegy: 305 felett már az elmúlt kormány alatt is volt az EUR. Próbálsz ezzel valamit bizonyítani? Amúgy mi köze ennek a jelenlegi poszt bárgyúságához, és értelmetlenségéhez?

Állítsuk meg a ......... 2014.01.23. 11:33:03

@Jenyei:
Kérem allásssan megbocsájtani Nékem!

Kossuth reinkar/náci/ója: orbán

Eddie 2014.01.23. 11:37:52

@high up!: Azorbánnak is nehéz a 21. század, ezért menekülne vissza a 20.századba, annak is az első felébe!

s 2014.01.23. 12:28:14

@jobbdemokrata: Persze, volt majdnem 320, de akkor recsegett ropogott minden az egész világon. Most elvileg sétagalopp van, mindenki szépen gyarapodik, válságnak se híre, se hamva. Mi az öreg ördög lángvörös faszáért kerül az a kibaszott euró mégis ennyibe?

Sigmund.F 2014.01.23. 12:45:15

@politikailagnemkorrekt: Igazad van, Viktor nem egy Karinthy... Védelmére szóljon, hogy ezeket a fiókjának írja, a Krónikát sem véletlenül lőtte le, tudja ő azért, hogy nem igazán neki való ez a pálya. A naplóra viszont mintha rákapott volna, tényleg jót tesz neki egyébként.

Csak meg ne tudja, hogy én ezeket ide kipakolom, az állásommal játszom, orvosi titoktartás is van a világon. Ha ez kiderül, úgy kizárnak a kamarából, mint a pinty, szóval psszt! :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.23. 12:50:10

@Salemi boszorkány: Apropó Kossuth:

Kossuth Lajos aztat írja...

Kossuth Lajos aztat írja,
Elfogyott a faxpapírja,
Komputere viszont kímélt,
Arról küldözget majd emailt.

Árad a mail, gépem mail-tó,
Lajos bá’, nem vagyok méltó!
Annyit ír, mint három Gogol,
Ki ily aktív, mért nem blogol?!

Főoldal lőn Nemzeti Dal,
Ferenc Jóska földre hidal,
S magyar nemzet klikkel: „Tetszik”
Ja, és elég napi egy cikk!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/03/kossuth-lajos-aztat-irja.html

megzenésítve:
www.youtube.com/watch?v=YoHHkYXFXuM

Sigmund.F 2014.01.23. 12:52:08

@jobbdemokrata: Nem akarod te tudni, hogy hogyan gondolkozik valójában, nekem elhiheted. Hiába magánnapló, még itt is szerepet játszik és visszafogja magát.

Szakmailag komoly kihívás egyébként ilyen embert kezelni. Ezek a fickók sok tekintetben máshogy működnek, mint az átlagember. Ezermilliárdokról, emberi életekről dönteni egy tollvonással? Az átlag erre képes sem lenne. Meggyőződésem egyébként, hogy a legtöbb nagyhatalmú politikus kisebb-nagyobb mértékben szociopata.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.23. 13:00:34

@s: Mindenütt nő az államadósság, újabb recessziót várnak...mi a francról beszélsz????

@Sigmund.F: Érdekes, amit most írsz, de a blogod akkor is hülyeség, és nem Orbán gondolkozásmódjáról szól, hanem arról, ahogy te akarod azt láttatni... (és még csak nem is azt jelenti, h Te így látod őt, gondolod, hogy így gondolkozik...)

s 2014.01.23. 13:30:01

@jobbdemokrata: Az, hogy várjuk a recessziót és az, hogy benne vagyunk két különböző dolog. Pénzbőség van jelenleg. A FED eszközvásárládi programja kicsit csökkent, de még megy. Ilyen körülmények között nem kellene az eurónek 305 forintba kerülnie. A reális ár 270-280 környékén lenne. Az üvegszemű matolcsy elbaszta a kalapács nyelét, de te hihetsz benne, ha nagyon akarsz.

Sigmund.F 2014.01.23. 13:38:20

@jobbdemokrata: Mindenki másért ír és olvas. Viktor azért ír, mert jót tesz a lelkének. Én azért olvasom, hogy jobban tudjam, milyen bogyót írjak fel neki. És azért teszem közzé (az állásommal játszva), mert úgy gondolom, másokat is érdekel. Van aki nevetni szeret, van aki hőbörögni, van aki vitázni...

Az éles elutasításod miatt arra gyanakszom, elfojtasz valamit. Ha gondolod beszélhetünk róla (bár elég drágán dolgozom).

high up! 2014.01.23. 13:40:17

@jobbdemokrata:

Barátom, a magad fajta tenyészállomány rendre belebukik abba, hogy a világ mindig másként néz ki, mint ahogy azt a hordószónok vezérek hazodozzák.

Akkora válság van egyébként a világban, hogy Írország épp most került ki a junk státuszból, Spanyoloban meg Portugáliában meg épp mostanában történik a növekedési fordulat (ez meg tényleges fordulat amit a szakemberek mondanak, és nem olyat amely Orbanescu)

De hát minek is ezeketirni, hiszen Orbanescu 2010-ben megmondta a birkáinak, hogy 2012-ben a magyar gyorsnaszád lest Európa növekedési motorja.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.23. 13:40:46

@Sigmund.F: Én biztosan elfojtok valamit, de amíg nem másokat meg, addig jó, nem? :D

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.23. 13:42:45

@high up!: @s: ooo, hát itt csupa zseni tűnik fel! objektívek, és mindezek felett még nagy tudásúak is...visszakozom :) szép nap ez a gyűlölködésre, folytassátok! ;)

ephart 2014.01.23. 14:17:02

hát sok mindent lehet Orbánra mondani de azt nem hogy ügyes politikával politikai Statiszta státuszba rakta a judeobolsi oldalt.ezek a 68 faszkalapok már nem jönnek vissza többé

politikailagnemkorrekt 2014.01.23. 14:23:58

@felcsutisuttyo: És gondolom te, mint afféle szánalmas kis véglény, minden este erre vered a cerkád, ugye? És közben hálát adsz böszme Gazdádnak, amiért bezáratta az OPNI-t, ergo téged ki/fel/ránk (kívánt rész aláhúzandó) szabadított? Már rongyosra nézted a felvételt, mi? Hát, kívánom, hogy ennél több élvezet sose legyen osztályrészed:)

2014.01.23. 14:28:06

@ephart: judeobolsi oldalt"
Ez mi? Fejtsd már ki, légyszíves.

2014.01.23. 14:32:25

@ephart: Orbán épp a zsidókkal gazsulál, miközben Putyin kezét szorongatja, és aláír egy szerződést, amiben vállalja, hogy bármi lesz, kifizetünk az orosznak 3000 milliárdot, plusz a többletköltségek, amik jelentkezni fognak.
Mert nem judeo és nem szovjet-orosz.
Bevállalta, hogy többet fizetünk az áramért, mint a világpiaci ár. Hát, ennek tényleg örülhetsz!
Ja, igaz, így legalább függetlenek leszünk. Mitől is?

stf! 2014.01.23. 14:35:13

Nem is kell nekünk atomerőmű.
Amennyi elmehasadás van ebben az országban, még exportálhtnánk is...

dr kíváncsivagyok 2014.01.23. 14:47:20

"Sajnos demokrácia nélkül az Unió nem utalna több lóvét, és egy kutyaólat sem tudnánk építeni, nemhogy fociakadémiát. "

Helyesen : "demokrácia látszata nélkul..."

2014.01.23. 14:47:36

@ephart: Az Unió nem fogja tiltani a palagáz kitermelést Európában. Tovább esik az áram ára. A jövő a gázerőműveké.

dr kíváncsivagyok 2014.01.23. 14:49:19

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Bevállalta, hogy többet fizetünk az áramért, mint a világpiaci ár. Hát, ennek tényleg örülhetsz!
Ja, igaz, így legalább függetlenek leszünk. Mitől is? "

jó...jó ,..de ki hatalmazta fel rá , hogy 60 - 80 évre megszabja az energetikai irányt ???
( Ja ,..tudom,...a 2/3...)
Bazmeg...

dr kíváncsivagyok 2014.01.23. 15:03:17

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Tovább esik az áram ára. A jövő a gázerőműveké. "
Az EU - ban a gáz mellett a nap - szél - víz ( tenger) energia fejlesztésével foglalkoznak...
10 - 20 év múlva fillérekért fogják eloállitani !
Mi meg fejlesztjuk az atomot ?
Európában MA IS tobb villamos energiát állítanak elo , ..mint amennyire szukséguk van...

dr kíváncsivagyok 2014.01.23. 15:07:33

@Könnyen elkaptuk, uram!:
" judeobolsi oldalt"
Ez mi? Fejtsd már ki, légyszíves. "

Szerintem Dajcs ( Fur) Tomikára gondolt...
Zsidó is ...és komcsi is,,,

dr. mesterséges színezék 2014.01.23. 15:12:38

Napok óta lesek, mint a hal.
Nem értem, nem értem.
Nem lesz ebből konfliktus a Fideszben?
Széles Gábor energiabizniszére fittyet hányva (amely pedig 2/3-ot garantál a pártnak), és azzal szembemenve a kormány olyan bosszantóan régimódi és illészoltániatlan dolgokkal foglalkozik, mint a nukleáris energia???

Zengővédők, fénylények és észlények, most mi a direktíva? Legalább a Selmeczi Gabi mondjon már valami biztosat!

belekotty 2014.01.23. 15:18:52

@ephart: A zsidózásért fizetnek téged hogy ébren tartsd az antiszemitizmustól rettegést? Téged a Moszad fizet, vagy magadtól vagy ilyen hülye?

belekotty 2014.01.23. 15:21:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az európai - nem a világpiaci - ár jelenleg nyomott, de ez qrvára nem lesz mindig így. Azért nyomott az európai ár, mert a zöldenergia agyon van támogatva. Amint megszűnik a támogatás, rögtön meredeken emelkedni fog.

Don Quixote de la Ferko 2014.01.23. 15:21:09

@high up!: Szevasz seggfej

Örülök, hogy te azok közé az észlények közé tartozol, akik a bokáig érő szar helyett a fejük búbjáig merülnek bele.

Nagy észlény vagy, tapsikolj viktorvezérnek, azért tart.

belekotty 2014.01.23. 15:22:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: A gázerőműveket most csukják be, mert vastagon drágábbak mint a szén és atom. A palagázzal együtt sem lesznek olcsóbbak.

belekotty 2014.01.23. 15:23:05

@dr kíváncsivagyok: "Az EU - ban a gáz mellett a nap - szél - víz ( tenger) energia fejlesztésével foglalkoznak...
10 - 20 év múlva fillérekért fogják eloállitani !"
- Hülyeséget beszélsz.

Brix 2014.01.23. 17:19:05

Nem véletlenül írta ki a köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra a választást. Minden plusz hét , csak további kockázatokat jelent a Fidesz-rezsimnek.
Roubini szerint Magyarország 2014-ben a világ 9 legkockázatosabb ország között lesz.
Az államadósság új csúcson, a forint árfolyama zuhanó pályán, a devizahitelesek a csőd szélén.
Magyarország az EU-s pénzek " lélegeztetőgépén" van és így is csak 1,4%-os reál GDP növekedést sikerült elérni, az elmúlt 3 év alatt-köszönhetően az idei jó termésnek.
A választások után borítékolható az újabb megszorítás, telesen mindegy ki kerül kormányra...

káeurópaibankoló 2014.01.23. 18:35:16

@s: Hát igen, lassan be kellene fejezni a kamatvágást. További kamatcsökkentésnek már nem igazán van tere mostanában meg a közeli jövőben.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.23. 20:27:12

@martineden: Kösszy szépen és kedves egészségedre! Martineden jobban teljesít! :)

Don Quixote de la Ferko 2014.01.24. 08:47:20

@dr kíváncsivagyok:

"Európában MA IS tobb villamos energiát állítanak elo , ..mint amennyire szukséguk van... " ... amit vagy azonnal elhasználunk, vagy a hajunkra kenhetjük. A tárolás a probléma, nem az előállítás.
süti beállítások módosítása